Spisen bakar ojämnt


Populär fråga

Om din spis gräddar ojämnt kan orsaken vara följande:

  • Det finns en chans att din ugn inte stödjer varmluft, utan istället stöder över- och undervärme. När du använder över- och undervärme använder du vanligtvis en plåt åt gången i ugnen. Men vid användning av flera plåtar kommer värmen att fördelas ojämnt i ugnen, eftersom den stödda mängden plåtar som används är en. Men vid användning av varmluftsugn klarar ugnen flera plåtar i ugnen åt gången, då varmluftsfläkten fördelar värmen i ugnsutrymmet.
  • Felet kan också bero på defekta gångjärn, eller en tätningslist för ugnsluckan som inte längre är hel. Detta kommer att resultera i ojämn bakning eller rostning, beroende på var läckan i luckan är.

Tyvärr är inte alla ugnar lika bra. Det betyder att värmefördelningen blir olika från ugn till ugn. När du köper en ny ugn finns det en chans att du upptäcker att den värmer mer eller mindre. Detta kan bero på storleken på ugnsutrymmet, utformningen eller placeringen av värmeelementet, men även effekt- och fläktmotorer skiljer sig mellan tillverkare och kommer därför att resultera i olika resultat.

Köp ett nytt gångjärn


Hitta här
Hjälper inte ovanstående?

Om ovanstående tips inte hjälper, tveka inte att kontakta oss eller boka ett servicebesök.

Kontakta oss på +45 98182100 eller info@cjdele.dk.

Du kan även boka oss för ett servicebesök så kommer vi så snart som möjligt.