ASKO diskmaskin felkod


Felkod F1

Om din ASKO-diskmaskin har felkoden F1 har ett uppvärmningsfel inträffat. Detta beror vanligtvis på en felaktig värmare.

Hitta värmare här 

Felkod F2

Om din ASKO-diskmaskin har felkoden F2 har det samlats vatten i botten av diskmaskinen. Detta inträffar vanligtvis vid läckage som kan orsakas av olika defekta reservdelar. För att hitta rätt reservdel bör du följa kritspåret.

Felkod F4

Om din ASKO-diskmaskin har felkoden F4 kan det bero på ett fel i vattenförsörjningen. Detta kan lösas genom att byta ut aquastop i diskmaskinen.

Felkod F6

Om din ASKO-diskmaskin har felkoden F6 kan det bero på ett vattennivåfel. Detta kan lösas genom att byta ut aquastop i diskmaskinen.

Felkod F7

Om din ASKO-diskmaskin har felkoden F7 kan det bero på att diskmaskinen har svårt att tömma vattnet från maskinen. Detta kan lösas genom att byta ut avloppspumpen på din diskmaskin.

Hitta avloppspump här

Felkod F10

Om din ASKO-diskmaskin har felkoden F10 har det bildats vatten i botten av diskmaskinen. När det finns vatten i botten av diskmaskinen som den inte kan ta bort själv, visas felkod 10. Vrid diskmaskinen i 90 graders vinkel så att vattnet kan rinna ut ur maskinen.

Hitta avloppsslang här Hitta magnetventil här

Felkod F11

Om din ASKO-diskmaskin har felkoden F11 kan det bero på att vattnet i diskmaskinen inte kan tömmas ur maskinen. Detta kan lösas genom att byta ut den trasiga avloppsslangen.

Hitta avloppsslang här

Felkod F12

Om din ASKO-diskmaskin har felkoden F12 kan det bero på ett fel i vattenförsörjningen. Detta löses genom att byta ut den defekta aquastop.

Felkod F40

Om din ASKO diskmaskin har felkoden F40 kan det bero på ett fel på vattenventilen. Detta löses genom att byta ut den trasiga vattenventilen.

Vattenventil hittar du här

Felkod F41

Om din ASKO diskmaskin har felkoden F41 kan det bero på ett temperaturfel. Detta löses genom att byta ut termostaten.

Hitta termostaten här

Felkod F42

Om din ASKO-diskmaskin har felkoden F42 kan det bero på ett kommunikationsfel. Detta beror vanligtvis på en lös anslutning mellan huvudkontrollmodulen och andra kontrollmoduler. Kontrollera om det finns lösa anslutningar.

Felkod F43

Om din ASKO-diskmaskin har felkoden F43 kan det bero på ett vattennivåfel. Detta löses genom att byta ut nivåkontrollen.

Felkod F44

Om din ASKO-diskmaskin har felkoden F44 kan det bero på ett kommunikationsfel. Detta beror vanligtvis på en lös anslutning mellan huvudkontrollmodulen och andra kontrollmoduler. Kontrollera om det finns lösa anslutningar.

Felkod F45

Om din ASKO-diskmaskin har felkoden F45 kan det bero på ett vattendistributionsfel. Detta löses genom att byta batteriväxlaren.

Felkod F52

Om din ASKO diskmaskin har felkoden F52 kan det bero på ett vattennivåfel. Detta löses genom att byta ut nivåkontrollen.

Hitta nivåkontroll här

Felkod F54

Om din ASKO-diskmaskin har felkoden F54 kan det bero på ett överfyllningsfel. Detta löses genom att byta ut aquastop.

Felkod F56

Om din ASKO diskmaskin har felkod F56 kan det bero på ett fel i sköljpumpen. Detta löses genom att byta ut spolpumpen i maskinen.

Hitta spolpumpen här